Πολιτική ήττα Λαμπρινού με ηχηρό “όχι” στη λευκή επιταγή προς τη ΔΕΠΑΝΑΛ, με το αμαρτωλό παρελθόν

Φωτογραφίες: ImageOnline / Στέφανος Ραπάνης

Ηχηρή πολιτική ήττα καταγράφηκε στη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου για τη δημοτική αρχή Λαμπρινού, αποδεικνύοντας ότι πράγματι δεν μπορεί να λειτουργήσει ο δήμος Ηρακλείου μόνο με τη νομοθεσία της ΝΔ, που στην ουσία αλλοιώνει το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, και με στήριξη μόνο της μειοψηφίας μέσα στο ΔΣ.

Η πρόταση που κατέθεσε η δημοτική αρχή για να δοθεί, στην ουσία, λευκή επιταγή στη μειοψηφούσα δημοτική αρχή Λαμπρινού προκειμένου να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΠΑΝΑΛ, πριν καν συζητήσει το ΔΣ τη νέα διοίκηση αλλά και τους όρους και του σκοπούς της αύξησης, καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία. Με την αύξηση θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν σειρά ζητημάτων του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου (το χειρίζεται πλέον η ΔΕΠΑΝΑΛ, καθώς η ΔΕΠΤΑΗ έχει απορροφηθεί από την ΔΕΠΑΝΑΛ).

Δείτε: Δήμος Ηρακλείου: Στην αμαρτωλή εταιρεία, το αμαρτωλό έργο…

Στην ουσία δηλαδή, μια επιχείρηση με γκρίζο παρελθόν, ειδικά στα θέμα της διαχείρισης της δημοτικής περιουσίας, θα αναλάμβανε εν λευκώ τον χειρισμό θεμάτων ενός έργου (Πολιτιστικό) με πολλές σκιές…

Πλην της παράταξης του κ. Λαμπρινού, την θέση για τη “λευκή επιταγή” στήριξαν οι συνεργαζόμενες μαζί του παρατάξεις των κκ Σισσαμάκη, Κουκιαδάκη και Βασιλάκη, ενώ “λευκό ψήφισε η παράταξη της κ. Σχοιναράκη. Όλες οι άλλες παρατάξεις (Κουράκη, Λυγερού, Ινιωτάκη, Βρύσαλη) που εκφράζουν και την πλειοψηφία μέσα στο συμβούλιο, καταψήφισαν.

Την αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης προκάλεσε εξ αρχής και το γεγονός ότι το θέμα στην ουσία θα χειριζόταν η απερχόμενη διοίκηση της ΔΕΠΑΝΑΛ, πρόεδρος της οποίας είναι συνεργάτης του δημάρχου, ο οποίου δεν είναι πλέον καν δημοτικός σύμβουλος (Γιάννης Ξυλούρης).

Άλλωστε αυτό το θέμα ήταν που πυροδότησε και την ένταση στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ, τότε που ο κ. Ξυλούρης προχώρησε σε μια απίστευτη σεξιστική επίθεση σε βάρος της δημοτικής συμβούλου, Αθηνάς Σπανάκη, η οποία χθες απηύθυνε σχετική επιστολή στον δήμαρχο, ζητώντας την αποκατάστασή της από τη χυδαία επίθεση του συνεργάτη του.

Δείτε:

Δείτε: Πρωτοφανής σεξιστική επίθεση σε βάρος δημοτικής συμβούλου μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου (βίντεο)

Μισόλογα (και ανακρίβειες) από τη δημοτική αρχή Ηρακλείου στη σεξιστική επίθεση συνεργάτη του δημάρχου!

Επανέρχεται στη σεξιστική σε βάρος της επίθεση μέσα στο ΔΣ η Αθηνά Σπανάκη- Επιστολή στον δήμαρχο

Η ΔΕΠΑΝΑΛ με την περίοδο των σκιών…

Πάντως, ούτως ή άλλως, λένε παράγοντες της αντιπολίτευσης που καταψήφισαν την πρόταση της δημοτικής αρχής, η ΔΕΠΑΝΑΛ βαρύνεται από το παρελθόν με διάφορους χειρισμούς που έχουν σκιές τις οποίες ερευνά και η ίδια η Δικαιοσύνη. Άρα, ποιος ο λόγος να προστεθεί μια ακόμα υπόθεση με σκιές, στο ξεκίνημα μάλιστα μιας δημοτικής περιόδου;

Αυτό που όφειλε να κάνει η δημοτική αρχή, προσθέτουν και τόνισαν χθες στο ΔΣ, ήταν να φέρει την πρόταση για τη νέα της διοίκηση και στη συνέχεια όλες τις υποθέσεις που θα χειριστεί, μαζί με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να πάρει την απόφαση το δημοτικό συμβούλιο που είναι το κυρίαρχο όργανο, ακόμα κι αν δεν το επιθυμούν με τέτοιο ρόλο η κυβέρνηση της ΝΔ και οι χειρισμοί του δημάρχου.

Δείτε σχετικά

Νέα στοιχεία φωτιά για τον Β. Σισαμάκη: Το έργο της Αλικαρνασσού που… πληρώθηκε δυο φορές και τα «45άρια»! (έγγραφα)

Η δημοτική έκταση – φιλέτο στην Αλικαρνασσό και η εν κρυπτώ παραχώρησή της από το δήμο Ηρακλείου (φωτο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί